Reseptit ja ruokasisältö
Kirja: Retkiruokaa nuotiolla
Katsasta reseptikirjani Retkiruokaa nuotiolla (Cozy Publishing, 2024). Kirja on yhdessä ystäväni Saara Atulan kanssa tehty, tuhti tietopaketti avotuliruoanlaitosta. Kirjassa on yli 60 kasvispainotteista reseptiä, ja useimmat soveltuvat avotulen lisäksi retkikeittimellä tai ihan kotikeittiössäkin valmistettaviksi. Grilliäkin voi käyttää! Reseptien lisäksi kirjassa on rutkasti tietoa avotuleen liittyvistä kokkailutekniikoista ja -välineistä.
Reseptisuunnittelu, kaupalliset yhteistyöt ja reseptiartikkelit
Reseptiikan laadinta ja ruokatestailut ovat lempipuuhaani, ja siksi autankin mielelläni markkinoimaan hyviä ja vastuullisia ruoka- tai muita elintarvikkeisiin liittyviä tuotteita laatimalla herkullisia reseptejä ja valokuvaamalla ruokia. Voin työskennellä myös freelance-toimittajana kirjoittaaen reseptiartikkeileita sanoma- ja aikakauslehtiin, sekä tehdä sosiaalisen median reseptiyhteistöitä.
Oletko ohjelmapalveluyritys tai muu toimija, joka haluaisi tarjota asiakkailleen lounasta tai muuta ruokaa, muttet keksi, mitä se voisi olla? Tai onko sinulla vaikeuksia laatia tiettyyn erikoisruokavalioon soveltuva menu? Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä herkullinen, tarpeisiinne ja budjettiinne sopiva ruokakokonaisuus!
Parhaillaan tuotan reseptiartikkeleita yhteistyössä Pohjoisen Polut -nimisen nettilehden kanssa.
Luennot
Retkiruoasta voi oppia paitsi itse tekemällä myös kuuntelemalla luentoja. Voin luennoida esimerkiksi avotuli- tai vaellusruoan valmistamisesta taikka retkiruoasta tai retkeilystä ylipäätään. Tunnista kahteen kestävä esitelmä avaa mukavasti retkikokkailun erityispiirteitä. Esityksessä voidaan keskittyä tiettyyn retkiruokailun osa-alueeseen, vaikkapa vaellusruoan kuivaamiseen, ja esitellä erilaisia kuivattuja raaka-aineita: opimme, miltä ne näyttävät, kun ne ovat kuivuneet valmiiksi. Luentokokonaisuus voi olla myös laajempi, ja pidemmästä setistä voikin olla hyötyä silloin, kun retkiruokaa tehdään ammatiksi. Luennot sopivatkin esimerkiksi osaksi retkeily- tai ruoka-aiheista tapahtumaa taikka opintoja, kuten erä- tai luonto-opasopintoja, tai kokkiopintoja. Lisäksi luennot on hyvä tapa aktiviteettipalveluita tarjoavan yrityksen henkilökunnan kouluttamiseen. Luentoja voidaan toteutaa niin livenä kuin etänäkin.